Op vakantie met de hond

Als je met de hond op vakantie wilt is Terschelling een geweldige plek. Het is dichtbij huis, je bent veel buiten en je kan er eindeloos wandelen door de duinen, bossen of over het strand. Op het strand en in de bossen mag de hond het hele jaar los lopen. Op enkele andere plekken zoals het duingebied moet de hond wel aan de lijn.

Er zijn wel wat aandachtspunten als je met de hond op het strand wandelt. Rond de middaguren van de dag kan het erg warm worden en riskeert je hond (zeker als ie speels is) oververhitting. Je kan beter aan het begin of aan het einde van de dag met de hond over het strand wandelen.

Als je toch in de middag gaat is het handig om in ieder geval een fles drinkwater mee te nemen. De hitte van het zand is ook iets om voor uit te kijken want het kan brandwonden aan de voetzolen van je hond veroorzaken. Verder is zwemmen in de zee ook niet ongevaarlijk. Door de golven kan je hond snel oververmoeid raken.

Doordat je hond hier de hele dag vrij kan spelen op meerdere plekken en s 'avonds fijn kan uitrusten op het terras zal die de vakantie van zijn leven meemaken. (en het baasje mag mee !)